Arts eXpression

Met het project Arts eXpression geven we bij OVO Fryslân-Noord (OSG Piter Jelles, RSG Simon Vestdijk en De Jutter) jaarlijks op een bijzondere manier extra aandacht aan de wereld van de kunsten. Dit schooljaar hebben we aandacht voor beeldende kunst en podiumkunst.

Beeldende kunst
De expositie voor de beeldende kunst is van 12 maart t/m 5 april in dbieb, Leeuwarden. Kom vooral een kijkje nemen en stem op jouw favoriet voor de publieksprijs!

Podiumkunst
Op 19 maart vindt de podiumavond plaats in De Harmonie. Kom jij je school aanmoedigen? Bestel dan nu kaartjes! Ze zijn gratis. Je kunt ze via de knop hieronder bestellen en ophalen op jouw school vanaf 4 maart.


Thema ‘Sprookjes’
Op de scholen in Leeuwarden, Dokkum, Kollum, Harlingen, Franeker en Vlieland (OSG Piter Jelles, RSG Simon Vestdijk, De Jutter) hebben leerlingen zich dit schooljaar gestort op het thema ‘Sprookjes’. Dit heeft uiteenlopende creatieve processen op gang gebracht en een diversiteit aan kunstwerken opgeleverd. Door elke school is het beste werk uit de bovenbouw en het beste werk uit de onderbouw (en een eventueel bonuswerk) gekozen voor de finale beeldende kunst: de prachtige expositie in dbieb in Leeuwarden! 

Winnaars 2023 

Vakjuryprijs Onderbouw:             Somar Jilo – ‘Zonder titel’, RSG Simon Vestdijk Harlingen

Vakjuryprijs Bovenbouw:             Marta Callens – ‘Opgesloten’, Stedelijk Gymnasium, OSG Piter Jelles

Publieksprijs:                             Marijn Procée – ‘Alleen met mijn gedachten’, De Dyk, OSG Piter Jelles