OVO-brede Ontmoet en Ontwikkeldag een succes

Gisteren kwamen op meer dan 50 locaties medewerkers van OVO Fryslân-Noord samen tijdens de OVO Ontmoet en Ontwikkeldag. Van scholen en restaurants tot het Cambuur Stadion, medewerkers van OVO Fryslân-Noord waren gisteren overal te vinden.

Inspireren en verbinden

Het programma was opgezet om elkaar beter te leren kennen en om elkaar te inspireren. Daarnaast werd er verbinding gezocht om samen het onderwijs binnen alle OVO locaties verder te versterken. De vragen die ter voorbereiding met de deelnemers waren gedeeld waren de volgende:

  • Wat is jouw meest bijzondere herinnering uit je middelbareschooltijd en wat voor invloed heeft die herinnering nog op jou in het hier en nu?
  • Welk onderdeel uit je (onderwijs- werk-) praktijk zou je graag willen delen met anderen? Waar ben je trots op?
  • Waar zou je graag voor jezelf een ontwikkeling in zien binnen je werkzaamheden?
  • Welke vaardigheid, kwaliteit of expertise zou je graag (meer) in willen zetten?

Positieve ervaringen

De eerste geluiden zijn veelal positief. Zo is het als prettig ervaren om elkaar te leren kennen en om ervaringen uit te wisselen. Het is fijn om herkenning te zien in verschillende situaties, hoe je daarmee om gaat en om tips uit te wisselen. Er werden goede gesprekken gevoerd en er werd gezellig (bij)gekletst over verschillende onderwerpen. Er was ruimte voor serieuze dialoog, maar ook voor humor. Al met al een geslaagde dag!